Skip to content

Ta sikkerhetskopi – for sikkerhets skyld

mandag 5 april 2010

Hvis du ikke lagrer EndNote-biblioteket og den tilhørende datamappa på en server hvor det jevnlig tas sikkerhetskopi, vil jeg anbefale at du jevnlig tar sikkerhetskopi av bibliotekfila (EndNote-biblioteket) og den tilhørende datamappa.

Fremgangsmåten er som følger: I EndNote velger du File, Compressed Library, Create. Ta stilling til om du vil inkludere bibliotekets fulltekstartikler (”File Attachments”) eller ikke. Du kan også lage sikkerhetskopi av deler av biblioteket/grupper.

Klikk på Next og nå vil du få opp en vanlig ”lagre som” boks. Bestem deg for hvor sikkerhetskopien skal lagres, og gi fila et navn (for eksempel Mindatabase_backup_mars2010). Sikkerhetskopien skiller seg fra de vanlige biblioteksfilene ved at de har en annen filending (.enlx i motsetning til .enl) og et annet ikon.

Ønsker du å åpne en sikkerhetskopi, gjøres dette enkelt ved File, Open, Open Library. EndNote vil da åpne biblioteksfila og pakke ut datamappa.

Takk til NTNUs støttesider for EndNote. Se også https://endnoteinnlandet.wordpress.com/2006/04/02/husk-a-ta-kopi-av-endnote-filene/

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: