Skip to content

Ny og praktisk funksjon i EndNote X2

torsdag 20 november 2008

Nå har jeg endelig fått tid til å bli litt bedre kjent med den nye funksjonen i EndNote X2 som heter «Smart Groups». Det tok litt tid før jeg skjønte hvor praktisk denne funksjonen er, men etter å ha tatt den i bruk er jeg veldig fornøyd med den.

Hva gjør «smart groups»?
«Smart Groups» lar deg bygge et delsett av referansene som du har i referranse-biblioteket ditt. Du må bare definere hvilke kriterier du ønsker «smart group’en» skal lages av. Et eksempel gjør det kanskje lettere å forstå: La oss si at du ønsker et delsett av referansene i biblioteket ditt som har emneordet «informasjonskompetanse». Da er det bare å gjøre et søk i referansene dine på «informasjonskompetanse» i emneordfeltet, og så lager du en «smart group» av resultatet. Når du senere legger inn nye referanser med «informasjonskompetanse» som emneord, vil de automatisk dukke opp i «smart group».

Forskjellen mellom «smart groups» og «custom groups» ligger i automatikken. For å få referanser inn i en «custom group» må du dra den inn manuelt. Det slipper du med «smart-groups»!

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: