Skip to content

Trenger du EndNote-kurs?

søndag 11 mai 2008

Vi har erfaring med at mange har vanskelig for å komme i gang med EndNote. Det er ikke alltid bare motivasjonen det skorter på – de aller fleste har en altfor travel og hektisk hverdag til å prioritere opplæring. Det er synd at det er slik, for lærer man seg nye ting så har man også mulighet for å jobbe på andre måter. Travelheten forsvinner nok ikke selv om du lærer deg EndNote, men du får brukt tida på vettuge ting – ikke de tingene som dataprogrammer gjør bedre og raskere.

Mange lurer på om de har bruk for EndNote og om opplæringskostnaden er verdt investeringskostnaden? Svaret er naturligvis avhengig av hva du jobber med og hvordan du jobber. Skriver du mye (artikler, rapporter etc.) vil du raskt oppnå en gevinst i form av bedre kvalitet og mindre tidsbruk knyttet til utarbeidelse av litteraturlister. For stipendiater er jeg ikke i tvil om hva som lønner seg – lær deg å bruke et referansehåndteringsverktøy fra dag en! Men også for «gamle travere» er det mye å vinne på å ta i bruke EndNote.

Ta kontakt med ditt bibliotek og forhør deg om det er muligheter for et EndNote-kurs. Ta med deg en kollega på kurset – to lærer mer enn en og så er det godt å ha en å spørre til råds hvis det er noe man har glemt. Et par timer er nok for å komme i gang.

Etter at du har vært på kurs er det lurt å begynne med det kjedeligste, nemlig å få eventuelle word-dokumenter med referanser over i EndNote. Den enkleste måten å få referanser inn i EndNote på er å importere de direkte fra Bibsys Ask (bokreferanser), Google Scholar og ulike databaser (artikkelreferanser). Jevnt over gir dette bedre kvalitet enn om du legger inn referansene manuelt. På kurset lærer du hvordan du skal importere referanser.

Moro blir det først når du har fått referansene inn i EndNote. Du må kanskje gjøre noen tilpassninger for å få visningsstilen til å bli akkurat slik du vil ha den, men når det er gjort er det bare «tut og kjør» med å sette inn referanser og få generert litteraturlistene. Da kommer ganske sikkert til å si som svært mange andre: «Hvorfor har ingen lært meg EndNote før?»

Så – da tar du kontakt da?

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: