Skip to content

RefViz – tilleggsprogram til EndNote

søndag 13 januar 2008

RefViz er et dataprogram for datavisualisering og analyse av større mengder referanser. Programmet kan brukes sammen med EndNote og gir deg mulighet til å analysere større referansemengder fra flere ulike datakilder samtidig. På den måten kan du få en bredere forståelse av et fagfelt og lettere fokusere på dine interessefelt.

RefViz funger på den måten at den analyserer alle ord den finner i tittel og sammendragsfeltet før det grupperer referansene. Du kan velge mellom to visualiseringsmetoder: Galaxy eller Matrix.

 

Galaxy viser de analyserte referansen som grupperinger på et kart, og hvor referansene innbyrdes posisjon bestemmes ut fra hvilket konseptuelt forhold de har til hverandre.

Matrix er en tabelarisk presentasjon av analysen av assosiasjoner mellom ord og hvilke emner de blir behandlet sammen med i litteraturen eller i form av et overblikk over de mest sentrale konseptene diskutert på tvers av grupper.

Siste versjon av RefViz har en funksjon for å søke flere online-baser samtidig og som fjerner duplikater automatisk. Du kan velge mellom oppgitte online-databaser eller konfigurere dine egne datakilder.

Synes du programmet ser interessant ut? Da kan du laste ned pg prøve ut en demo-versjon fra http://www.refviz.com/

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: