Skip to content

Søk i Norart fra EndNote

lørdag 15 desember 2007

Etter siste oppdatering av «connection»-filene til EndNote følger nå «connection-fila» til Norart med oppdateringen. Det betyr at du kan søke direkte i Norart fra EndNote og importere referanser derfra.

For å få fram søkeskjermen mot Norart gjør du følgende: Gå til «Tools», «Online Search», «New Search…» og let deg fram til fila NORART. Deretter velger du «Choose» og du får fram søkeskjermen som gjør det mulig å søke direkte i Norart.

I tilfellet du ikke kjenner Norart så tar vi med litt informasjon om basen, hentet fra Norarts hjemmeside: Norart dekker alle fag (fra et utvalg norske og enkelte nordiske tidsskrifter og årbøker). Basen inneholder referanser til artikler fra ca. 450 norske og nordiske tidsskrifter og årbøker. Fra 2004 er basen utvidet med ca 60 norske og nordiske vitenskapelige tidsskrifter. Basen starter 1980. Tidsskriftene Edda, Samtiden, Syn og segn er analysert tilbake til 1965 og 7 teologitidsskrifter tilbake til startår (eldste år: 1894). I perioden 1992 til 1998 ble nær sagt samtlige norske helse- og sosialfaglige tidsskrifter analysert. Enkelte utenlandske artikler (norvegica) finnes i basen t.o.m. 1997. Svært korte artikler utelates, med unntak av anmeldelser, skjønnlitterære bidrag og faktapregede artikler. Enkelte områder dekkes ikke (f.eks. utdrag fra bøker, leserbrev og rent bransjestoff).

Reklamer
2 kommentarer leave one →
  1. ellen permalink
    mandag 28 april 2008 13:37 13

    – jeg har lett på endnote sider – og mener også ha siste oppdatering på maskinen – men kan ikke finne norart connection filen der? – overser jeg noe?? – har riktignok funnet norart connection fil som andre i norge har laget mvh Ellen

  2. Klaus Jøran permalink
    mandag 28 april 2008 13:47 13

    Det stemmer – jeg finner heller ikke Norart-connectionfila blant «connection-filene» fra EndNote. Men fila var der da da blogginnlegget ble skrevet. Jeg skal prøve å få den med igjen til neste oppdatering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: