Skip to content

Forkortede tidsskriftnavn

tirsdag 16 oktober 2007

Ganske mange visningsstiler, for eksempel AMA (American Medical Association Manual of Style), bruker forkortede tidsskriftnavn. Logikken bak denne bestemmelsen har jeg aldri helt forstått, men det kan jo være greit å vite at EndNote fikser dette ganske elegant. Det vil si, det er to ting som må være på plass:

1) Visningsstilen må være innstilt slik at den bruker forkortede (abbreviation) tidsskriftnavn. Velg «Edit», «Output Styles», «Edit «navn på visningsstil»» og sjekk innstillingene til «Journal names»og at «abbreviation» er haket av. Som du ser så er det flere forkortelsesalternativer mulig – alt avhengig av hva som er registrert for hvert tidsskrift.

2) En liste med forkortede tidsskriftnavn må være på plass. Dette kan legges inn manuelt, men det er jo en kjempejobb. Da er det fint at slike lister, inndelt etter fagområde, følger med når du installerer EndNote. Du må bare sørge for å ta dem i bruk, og så legger du inn mauelt det som evt. mangler.  Gå til «Tools», «Open Term Lists», «Journal Term List». Da får du opp et vindu som heter «Term list» som viser hvilke tidsskriftnavn med tilhørende forkortelser du har brukt. Før du importerer listene som følger med EndNote, kan du fjerne de som du har liggende der. Deretter klikker du på fanen «Lists», sjekker at «Journals» er markert før du klikker på «Import lists». Bla deg fram til mappa hvor listene ligger, vanligvis på C:\Program Files\EndNote X\Terms Lists. Velg deretter aktuelt fagområde og «OK».

Da er alt klart for forkortede tidsskriftnavn!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: