Skip to content

Hvordan lage litteraturliste for hvert kapittel og en samlet litteraturliste til slutt?

onsdag 10 oktober 2007

Enkelte ganger kan du ha dokumenter hvor det er behov for å lage litteraturlister for hvert kapittel, for eksempl hvis du  har et dokument med ulike bidragsytere/forfattere. EndNote er ikke laget for å lage flere litteraturlister i ett og samme dokument. Heldigvis finnes det måter å løse problemet på.

1) For å få til dette må du lage et worddokument for hvert kapittel. Etter at du er ferdig med hvert kapittel og har brukt Endnote, lager du en kopi (backup) av dokumentet med «Lagre som» (Save as) fra Fil-menyen. I kopien kan du nå fjerne de såkalte feltkodene ved hjelp av «Remove Field Codes» fra EndNote-linja. Denne kommandoen fjerner forbindelsen mellom worddokumentet og EndNote. Etter at du har gjort dette på alle kopi-filene, kan du sette alle kopi-filene sammen til et nytt dokument.

2) Hvis du også vil ha en samlet litteraturliste over alle kapittelbidragene i tillegg til litteraturlistene i hvert kapittel så er det  også mulig bare du følger denne oppskrifta. Finn tilbake til original-dokumentet til hvert kapittel – det er dokumentene med feltkodene på plass. Klikk på «Unformat Citation(s)» fra EndNote-linja. Denne kommandoen tilbakestiller alle litteraturhenvisningene til et uformatert format, dvs. et format hvor henvisningene står omgitt av {}, og litteraturlista blir fjernet. Gjør dette for hvert kapittel-dokument. Deretter skal du sette alle kapittel-dokumentene sammen til et hoveddokument. Når du står i dette dokumentet, klikker du på «Format Bibliography» på EndNote-linja. Da omformateres litteraturhenvisningene og en samlet litteraturliste blir satt inn bakerst i dokumentet. Når dette er gjort skal du lage en kopi av hoveddokumentet ved hjelp av «Lagre som» (Save as) på Fil-menyen. Du skal så fjerne de såkalte feltkodene ved hjelp av «Remove Field Codes» fra EndNote-linja. Nå kan du kopiere den samlede litteraturlista over i hoveddokumentet du lagde i punkt 1 ovenfor.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: