Skip to content

Forbedret filter for import av RIS-poster fra NORART

mandag 13 august 2007

I likhet med mange andre har jeg i lengre tid irritert meg over at import av poster fra Norart http://www.nb.no/baser/norart/ medførte mye vask (redigering) av referansen etter av importen ved hjelp av RIS-filteret var fullført. Problemet besto i at opplysningene om årgang, nummer og sidetall ikke havnet i feltene «Volume», «Issue» og «Pages». Hvis artikkelen hadde en undertittet, havnet den i feltet for tidsskriftnavnet («Journal») mens opplysningene om tidsskriftnavnet bare forsvant.

Nå har jeg forbedret RIS-filteret slik at det takler import av Norart-data bedre. Tidsskriftnavnet havner i riktig felt, årgangsopplysningene havner i «Volume», nummer-opplysningene havner i «Issue» og sidetallene havner i «Pages». Undertittelen representerer fortsatt et «vaske-problem», men nå havner undertittelen i hvertfall i riktig felt, dvs. tittelfeltet («Title»). Problemet består i at den legger seg som en egen linje i tittelfeltet, i stedet for at den legger seg på samme linje som hovedtittelen. Har artikkelen en undertittel må du altså manuelt sette inn kolon etter hovedtittelen og fjerne linjeskiftet
mellom tittellinjene.

På grunn av sikkerhetsproblematikk gir ikke WordPress anledning til å laste opp den reviderte utgaven av RIS-filteret til EndNote-bloggen. Ønsker du å få tilsendt det reviderte filteret kan du ta kontakt med bibliotek.luna@hihm.no.

Reklamer
3 kommentarer leave one →
  1. mandag 3 september 2007 10:08 10

    Dette er kanskje av intresse for de som foretrekker connectionfiler: http://folk.ntnu.no/greenall/files/Norart%20(RTG).enz

  2. mandag 3 september 2007 20:16 20

    Jeg har lastet ned connections-fila og den fungerte i det store og hele veldig bra. Et lite unntak for tittel- og hovedtittel; de havner i samme felt, men må redigeres slik at kolon og stor bokstav kommer riktig. Dessuten fikk jeg med «ekstraopplysninger» som «, kart» fra pages-feltet, men det var i det hele et mindre problem. Takk til brinxmat!

  3. onsdag 5 september 2007 10:42 10

    Takk for tilbakemeldinga! Jeg laget denne for lenge siden, og har egentlig sluttet å utvikle den. Det er mye som kunne blitt forbedret her. Innholdet i NORART er så variert at det er vanskelig å lage en «one size fits all» løsning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: