Skip to content

Ikke kommet i gang med EndNote?

onsdag 9 august 2006

Erfaring tilsier at noen potensielle EndNote-brukere sliter med å komme i gang. Tid har man aldri nok av og gjøremålene står i kø! Dette er egentlig de to beste argumentene for å begynne med EndNote!!

Min erfaring er at man raskt får igjen for innsatsen med å lære seg programmet. Den største bøygen ligger da heller ikke det å lære seg og beherske programmet; utfordringen er å få på plass alle referansene man har liggende i et word-dokument! For referansene må jo inn i EndNote-biblioteket, og det kan være en tidkrevende og omfattende oppgave.

Jeg anbefaler at man begynner med de referansene man faktisk skal bruke. Derfor kan det være lurt å begynne med EndNote samtidig som du arbeider med en artikkel eller en avhandling. Da legger du inn referansene etter hvert som du har brukt dem, og du vil ganske raskt få et bibliotek med de viktiigste referansene. Eller du kan ta et skippertak – bruk de siste 15 minuttene hver dag i en uke eller to og du vil få inn svært mange referanser. Når referansene først er inne, sparer du deg mye arbeid og kvaliteten på siteringer og litteraturlister vil være av en langt bedre kvalitet.

Når det gjelder referanser til bøker, anbefaler jeg at du importerer dem fra en bibliotekdatabase, for eksempel BIBSYS. Det reduserser antall feil og er en rask måte å få referansene inn på. Utenlandske tidsskriftartikler kan du importere fra de bibliografiske basene du finner på bibliotekets hjemmesider. Referanser til tidsskriftartikler fra norske tidsskrift kan importeres fra NORART, men basen har dessverre ikke lagt opp til en brukervennlig løsning med tanke på eksport av bibliografiske data. Noen ganger, spesielt gjelder dette eldre referanser, må du selv legge inn referansene helt fra bunnen av. Lim og klipp fra word fungerer også, men vær oppmerksom på at feil da lett vil bli med over i EndNote-biblioteket.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: