Skip to content

Kan jeg importere referanser fra et Word-dokument til EndNote?

fredag 2 juni 2006

Mange nye EndNote-brukere lurer på om det finnes en lettvint måte å få bibliografiske data som ligger i en word-fil importert til EndNote. Dessverre, EndNote har ikke en lettvint funksjon klar til bruk for å importere data fra et worddokument.

For at EndNote skal kunne importere bibliografiske data, må dataene være strukturert på en slik måte at EndNote kjenner igjen de enkelte delene. For eksempel: EndNote må vite hva som er forfatteropplysninger, hva er tittelopplysninger osv. Nedenfor er et eksempel på en strukturert fil (RIS) som EndNote «forstår» og følgelig kan importere:

TY – BOOK
ID – 060193360
T1 – Viljen til språk: ei nynorsk kulturhistorie
A1 – Grepstad, Ottar
Y1 – 2006///
SP – 317 s.
CY – Oslo
PB – Samlaget
SN – 978-82-521-6654-5
KW – Norsk språk
KW – Nynorsk språk
KW – Historisk framstilling
KW – norsk
KW – språk
KW – nynorsk
KW – språkhistorie
KW – historie
ER –

Fortekstene i eksempelet ovenfor forteller EndNote hva slags data som kommer. TY-feltet sier hvilken type bibliografiske data det dreier seg om – i dette tilfellet dreier det seg som en bok. A1-feltet er et felt for navneopplysninger om forfatteren. Når EndNote vet hva som kommer, klarer EndNote å legge det i riktig felt og den bibliografiske posten vil bli korrekt.

For at EndNote skal kunne importere bibliografiske data, må disse altså være i et format som lar seg importere. Det å klargjøre en ikke-strukturert fil for import vil ofte ta lengre tid enn å finne referansene i en bibliografisk base (for eksempel BIBSYS). Henter du data fra en bibliografisk database vil også kvaliteten jevnt over være av en svært god kvalitet. Hvis du likevel skulle ønske å klargjøre og importere en tekstfil, finner du mer informasjon om fremgangsmåten i kapittel 16 i EndNote-manualen.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: