Skip to content

Hvordan får jeg referansene inn i EndNote-biblioteket?

mandag 9 januar 2006

Det er flere måter å få lagt referanser inn i EndNote
1) Du kan taste inn bibliografiske opplysninger manuelt. Dette tar lang tid og faren for feiltasting er overhengende.
2) Du kan bruke funksjonene Connect for å etablere en forbindelse mellom EndNote og bibliografiske databaser (f.eks. BIBSYS). Via denne forbindelsen kan du søke opp aktuelle bøker og importere de bibliografiske postene. Dette er en rask måte å få referanser inn i EndNote og det er god kvalitet på dataene du legger inn. Søkefunksjonen er imidlertid litt sær, og det kreves litt innsats før man behersker den. Når du har fått tak på søkefunksjonaliteten er dette en svært kjapp måte å få referansene inn på.
3) Du kan eksportere bibliografiske opplysninger direkte fra bibliografiske baser (f.eks. ISI Web of Knowledge) til EndNote. Etter at du har søkt og fått fram aktuelle bibliografiske poster, kan du merke dem og eksportere dem direkte til EndNote. De fleste basene har eksportfunksjoner som gjør dette svært enkelt og denne nærmest helautomatiske metoden anbefales på det sterkeste.
4) Bibliografiske baser som ikke har eksportfunksjoner som beskrevet i pkt. 3 ovenfor, har som regel en funksjon som lar deg lagre bibliografiske poster i form av tekstfiler. Den bibliografiske posten må da lagres på en strukturert måte som kan gjenkjennes av EndNote. Denne metoden kan være litt tidkrevende – den må gjøres i flere trinn – og kan oppleves som vanskelig.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: